EIM-campus projecten

  • Geschreven door Hans Dickerscheid
  • Gepubliceerd op Projecten

Participant: Hans Dickerscheid

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/hansdickerscheid/ 

De opdracht

Nationale-Nederlanden moest haar kosten m.b.t. input, digitale opslag (ECM) en verzending van transactionele communicatie aanzienlijk en structureel terugbrengen. Er moest op basis van mijn kennis en ervaring een grote kostenreductie gerealiseerd worden. Hiervoor heb ik een twintigtal  projecten gedefinieerd. Dit programma heb ik als volgt aangepakt.

Oplossing en aanpak

Focus op het efficiënter maken van de totale productieketen en door alleen te communiceren over wat voor de klant waarde toevoegt. Hiervoor aansturing van een tiental consultants, business- en informatieanalisten, IT-specialisten, test managers en externe leveranciers. Aanpak: PRINCE2, AMS, Scrum/Agile en ITIL.

Resultaat

Een efficiënter werkende productieketen, ontdubbelde documentstromen, flexibeler digitaliseringsproces van documenten naar volledige digitale verwerking. Organisatie klaar voor vergaande digitale uitgaande communicatie. Project is on-time, on-budget en met een kwalitatieve verbetering gerealiseerd.

Feiten en cijfers

  • Een structurele jaarlijkse kostenreductie van 48% (9 miljoen euro) op de totale print en mail communicatiekosten.
  • Een efficient geoptimaliseerd productie- en werkproces voor alles wat met fysieke en digitale uitgaande communicatie te maken had.
  • Inzichtelijkheid in alle communicatie, architectuur en applicatielandschap.