EIM-ECM-WfM

Big Data Practitioner

Duur: 2-daagse training

IMF Academy: 1780 euro

EIM-campus voordeel: 7,5% --> 133 euro

Inhoud

In deze 2-daagse certificerende Big Data opleiding wordt u opgeleid tot Big Data Practitioner. U kunt deze opleiding zien als een vervolgopleiding van de Big Data Foundation opleiding. Bij voldoende basiskennis kunt u ook direct instappen in de Big Data Practitioner opleiding..

Big Data Practitioner – internationaal erkende certificering

De Big Data Practitioner opleiding is geaccrediteerd door het International Software Quality Institute (iSQI). ISQI is een toonaangevend en onafhankelijk certificeringsinstituut dat jaarlijks ruim 15.000 professionals certificeert in meer dan 90 landen en in 10 talen. Met het Big Data Practitioner certificaat bent u gecertificeerd volgens de ISO normen 9001 (Quality Standard) en 17024 (Certified Certification Body). De Big Data Practitioner certificering is leveranciersonafhankelijk en is ontwikkeld door vooraanstaande Big Data experts.

Wat leert u in deze certificerende Big Data opleiding?

De kennis die u al dan niet in de Big Data Foundation opleiding heeft opgedaan, leert u praktisch toe te passen. De opleiding bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Big Data proces in de praktijk in basis toepassen
  • Algoritmes en analytics
  • Praktische toepassing van het Big Data proces: de architectuur en de systemen
  • Roadmap: implementatie van Big Data systemen binnen uw organisatie
  • Kwaliteit van Big Data

Aan het eind van de opleiding heeft u inzicht in de Big Data processen en systemen. U weet de juiste analyse technieken in te zetten en u weet hoe u een analyse vormgeeft vanaf het verzamelen van de data tot en met de presentatie.

Welke vaardigheden heeft u aan het eind van deze Big Data opleiding ontwikkeld?

Aan het eind van de Big Data Practitioner opleiding kunt u Data Collection, Map Reduce, Keyvalue Storage, transformatie en analyse technieken toepassen in de praktijk. U weet hoe u het Big Data proces kunt toepassen in uw eigen situatie. U kunt de verschillende technieken combineren tot een zinvolle Big Data analyse.

Met welke technieken zult u kunnen werken?

U leert te werken met data mining technieken als Decision tree, Rule Induction en Clustering. Daarnaast heeft u geleerd te werken met Pig, Hive, HCat en HDFS. U kent vervolgens Big Data architecturen als Big Data lab, Big Data project architectuur en Big Data bedrijfsarchitectuur.

Big Data Practioner – het examen

Het Engelstalige Big Data Practioner examen is een multiple choice, gesloten boek examen dat uit 40 vragen bestaat. Het examen is computer-based en kunt u afleggen in een van de vele testcentra van Pearson Vue. Het Big Data Practitioner examen wordt het hele jaar door afgenomen. Wanneer u minimaal 26 van de 40 (65%) vragen goed heeft beantwoord bent u geslaagd. Het examen duurt 60 minuten. Alvorens u aan het Big Data Practitioner examen deelneemt, dient u het Big Data Foundation examen succesvol te hebben afgerond.

Lesmateriaal

Wanneer u nog niet in het bezit bent van het boek 'Succes met Big Data', dan ontvangt u dit van ons. Naast het opleidingsmateriaal geldt dit boek als voorbereiding op het Big Data Practitioner examen.

Voor wie?

De Big Data Practitioner opleiding is bedoeld voor iedereen die zijn/haar basiskennis van Big Data wil omzetten in concrete Big Data oplossingen. Wij denken dan aan o.a. Big Data projectmanagers, Business Intelligence (BI) managers/consultants, IT-managers, business development managers, data analisten, business analisten, datawarehouse analisten, informatie architecten, marketing (technology) managers, marketing (intelligence) managers, business managers, business process eigenaren en innovatie managers.

Voorkennis en niveau van de opleiding

Wij gaan ervan uit dat u de nodige basiskennis van Big Data heeft. Indien u deze niet heeft raden wij u aan eerst de Big Data Foundation opleiding te volgen. Zowel de Big Data Foundation als de Big Data Practitioner opleiding wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

Tarief

Sta je nog niet geregistreerd bij EIM-campus dan geldt voor jou het tarief dat op de website van onze partner staat vermeldt. 
Sta je (inmiddels) wel op EIM-campus geregistreerd dan geldt voor jou het gereduceerde tarief. Vermeld bij registratie op de website van onze partner onder 'Opmerkingen': "Kortingsregeling EIM-campus"