EIM-ECM-WfM

Certified Data Science Professional

10-daagse klassikale opleiding

IMF Academy: 6580 euro

EIM-campus voordeel: 5% --> 329 euro

Inhoud

Het thema Big Data staat wereldwijd sterk in de belangstelling omdat er nog nooit zulke hoeveelheden data beschikbaar zijn geweest en nog nooit zo snel nieuwe data worden geproduceerd door mensen en sensoren. Big Data is niet alleen groot, maar ook complex, gevarieerd en in real-time. Zowel de data-infrastructuur als de huidige kennis onder informatici is veelal ontoereikend om met Big Data om te gaan.

Big Data – enorme behoefte aan Data Scientists

Een nieuwe functie/rol die snel voet aan de grond heeft gekregen in organisaties is die van Data Scientist met een sterke achtergrond op het gebied van wiskunde en statistiek. De functie Big Data Scientist is in twee rollen te verdelen. Aan de organisatorische kant de Data Detective, de manager/analist die de juiste vragen kan stellen. Aan de technische kant de Data Wizard, de deskundige die waarde kan creëren uit data en algoritmen op de juiste manier traint, test en implementeert. Alleen al bij de overheid - laat staan bij het bedrijfsleven - is er behoefte aan duizenden Data Scientists, maar die zijn nauwelijks te vinden. Na het volgen van deze Certified Data Science Professional opleiding bent u in ieder geval uitstekend gekwalificeerd om als Data Scientist te functioneren (en te solliciteren).

Certified Data Science Professional – voor wie?

Na Data Warehousing en Business Intelligence (BI) wordt Big Data door analisten wel de derde technologische golf genoemd, die inzicht geeft en waarde creëert uit zowel gestructureerde als ongestructureerde data. Deze 10-daagse Certified Data Science Professional opleiding heeft als doel de Business Intelligence (BI) professional en informatiespecialist op te leiden tot Data Scientist.

Certified Data Science Professional – opzet van de opleiding

De 10-daagse opleiding Certified Data Science Professional bestaat uit presentaties, documentatiemateriaal, scripts, voorbeelden en opdrachten. Aan de hand van een korte presentatie krijgt u een introductie in de concepten. Vervolgens laten de trainers aan de hand van concrete voorbeelden in Python of R zien hoe e.e.a. werkt. Tijdens de lesdagen gaat u zelf aan de slag met datasets. Data Science gaat immers pas leven door hands-on ervaring. Na deze opleiding heeft u kennis opgedaan van de meest gebruikelijke Data Science tools van dit moment (Python en R)

Tarief

Sta je nog niet geregistreerd bij EIM-campus dan geldt voor jou het tarief dat op de website van onze partner staat vermeldt. 
Sta je (inmiddels) wel op EIM-campus geregistreerd dan geldt voor jou het gereduceerde tarief. Vermeld bij registratie op de website van onze partner onder 'Opmerkingen': "Kortingsregeling EIM-campus".